Nauding tänavatoidust

Mis on tänavatoit? Kiirelt valmistatav, odav ja maitsev. Ja miks mitte ka tervislik! Kõik siinsed hõrgutised on lihavabad, tulvil meie maitsepungi rõõmustavaid aedvilju, ürte ja vürtse.
Mahlased kinoakotletid
jätkub 8 kotleti tegemiseks
 
1 1/2 tassi keedetud ja korralikult nõrutatud kikerherneid
1/2 tassi keedetud kinoad
1 tass aurutatud lillkapsast
2 sl värsket hakitud tilli
2 tl kuivatatud tilli
1 tl misopastat
1/2 tl soola
värskelt jahvatatud pipart
küpsetamiseks oliiviõli
 
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Sega kõik koostisained köögikombainis ühtlaseks tainaks.
Jaga tainas kaheksaks võrdseks osaks ja vormi niiske käega ühtlased umbes 1 cm paksused pätsikesed.
Pritsi iga kotlet üle oliiviõliga. Küpseta 20 minutit ahju keskmisel kõrgusel, seejärel tõsta plaat alumisele kõrgusele ja küpseta veel 10 minutit, kuni kotleti alumine külg on pruunistunud.
 
Grillkaste
kaks tassitäit
 
2 tassitäit naturaalset ketšupit
1–2 sl õunaäädikat
2 sl oliiviõli
3 sl (või vastavalt maitsele) agaavisiirupit
1 sl tamari kastet
2 pressitud küüslauguküünt
1 sl suitsutatud maguspaprikat
1 sl kuivatatud punet
1/4 tl (või maitse järgi) tšillipulbrit
värskelt jahvatatud pipart
soola
 
Vispelda kõik koostisained pannil ühtlaseks seguks.
Kata kaanega ja keeda madalal kuumusel 15 minutit, sega aeg-ajalt vispliga. Lõpu poole maitse segu ja lisa vajadusel soola.
Lase kastmel jahtuda ja vala see siis klaasist purki. Kaste maitseb paremini, kui lasta sel üleöö seista. Säilitada külmikus.
 
Rohkem retsepte leiad veebruarinumbrist lk 104.

Loe edasi ajakirjast

Värske number

Eelmised numbrid
  • banner
  • banner